MIT DYRE JEG – en udstilling om dyr og mennesker februar 2, 2014 21:32

Kom til fernisering d. 4.2 kl. 15-17, Teater FÅR302, Toldbodgade 6. 1253 KBH K. på en lille, intim gruppeudstilling udviklet til foyeren hos Teater Får302 i forbindelse med forestilling ”Trofast – en historie om mennesker og dyr” der spiller på teatret under udstillingsperioden. En forestilling, der handler om mennesket, når det skal sige farvel til sit kæledyr.

Vi har alle sammen forhold til dyr. Vi har næsten alle haft kæledyr, da vi var børn. Vi har prøvet at have syge hunde, der skulle aflives. Katte, der blev kørt ned. Marsvin, der løb væk hjemmefra. Vi har haft dyr, vi har elsket. Og vi har haft dyr, vi selv har bildt os ind, også har elsket os.
Vi fik dyr, for at lære om livets cyklus. Vi fik dyr, for at lære, der er noget, der hedder ansvar, kærlighed og omsorg. Vi fik dyr af vores forældre, fordi de fik dyr af deres forældre, for at man har steder i denne verden, man kan placere sine hænder og have noget at holde om, holde af, inden vi skal holde om hinanden. Som mennesker. Som dyr.
Man siger, at dyret er menneskets bedste ven. Men er dyret i bund og grund også menneskets ven?

Thomas Cato og Tomas Lagermand Lundme har kurateret en udstilling med fotografi, tekst, maleri, collage, serigrafi, keramik og tegning, hvor 11 kunstnere på hver deres måde fortolker deres forhold til dyret, til kæledyret. På godt. Og ondt.

Kunstnerne er: Jens Blendstrup, Lise Blomberg, Thomas Cato, Lone Hørslev, Nina Strand, Tomas Lagermand Lundme, Joan Rang, Lars Rank, Casper Sloth, Maria Wæhrens & Anne Mie Dreves.

Udstillingen varer indtil d. 25.2 og kan ses hver aften fra kl. 19. Ellers i dagtimerne ifølge aftale. Kontakt FÅR302 på 3314 3024 eller Karina Lykkesborg på 2893 0616 for fremvisning i dagtimerne.

Jeg viser et par af mine hundeurner fra 1997 på udstillingen. På billedet ses "Urne til en pitbull"